Canyoning Madeira

Canyoning Madeira: Alles wat je moet weten (Epsiche ervaring!)

Het eiland Madeira is een geweldige bestemming voor alle liefhebbers van canyoning, van beginners tot gevorderden. Als je er ooit aan hebt gedacht om deze avontuurlijke activiteit voor het eerst te proberen, dan is Madeira de plek! Prachtige canyons, watervallen in alle maten, lagunes met kristalhelder water en een spectaculaire omgeving maken canyoning op Madeira tot een van de beste buitenervaringen en dingen te doen.

Toen wij Madeira voor het eerste bezochten dachten we niet aan Madeira als canyoning bestemming, maar we wisten dat we het zelf moesten proberen toen we er eenmaal over gehoord hadden. Madeira was onze eerste keer canyoning, daarna hebben we alle niveaus uitgeprobeerd! Nu hebben we het ervaren hebben wij voor jullie een blog opgesteld met tips, voordat je zelf gaat canyoning. 

Canyoning Madeira

Lees onze blog rustig door of klik op de onderstaande links om direct meer te lezen over een desbetreffend onderwerp.

Veel lees plezier!

Inhoudsopgave

Sommige links in deze blog verwijzen naar affiliate sites. Als je iets via hen koopt, kan ik een kleine commissie verdienen – wat je niets kost! Ik ben erg dankbaar als je mijn links gebruikt om een aankoop te doen. Hiermee kunnen wij onze website draaiende houden.

Wat is canyoning?

Canyoning is een avontuurlijke sport waarbij smalle canyons worden afgedaald en hindernissen in de natuur worden overwonnen met behulp van verschillende technieken zoals touwtechnieken en abseilen of abseilen (het hoogtepunt van canyoning), en zwemmen of springen in waterpoelen.

De moeilijkheidsgraad van een canyon wordt bepaald door de lengte ervan, de hindernissen die moeten worden overwonnen om er doorheen te komen en de verschillende hoogtes.

Waarom is canyoning in Madeira zo populair?

Madeira staat in de top 5 van beste plaatsen ter wereld voor canyoning. Naast de schoonheid en de ruwe natuur is de belangrijkste reden waarom Madeira de beste plaats is voor canyoning dat je het het hele jaar door, 365 dagen per jaar kunt doen. Bovendien is Madeira een vulkanisch en bergachtig eiland met talrijke canyons van verschillende moeilijkheidsgraad, van die voor beginners tot gevorderden, waardoor het voor iedereen geschikt is.

Canyoning Madeira

Hoe kies je het beste bedrijf voor canyoning op Madeira?

We kozen ervoor om canyoning te doen met Epic Madeira, een jong bedrijf opgericht in 2013, maar met de meest enthousiaste en deskundige gidsen die er zijn.

We ontdekten hen via Instagram en wisten meteen dat we het canyoning met hen wilden doen. Ze zijn zo leuk en houden van wat ze doen. Na wat onderzoek te hebben gedaan, was het duidelijk dat zij het beste bedrijf zijn dat er is.

Een ander ding dat Epic Madeira onderscheidt van anderen is dat ze proberen later in de ochtend te beginnen, zodat je de drukste tijden voor elke canyon kunt vermijden. Er zijn veel verschillende canyoning tours in Madeira. Zo zijn er ook 2 niveaus beschikbaar (hier later meer over in de blog) bekijk in ieder geval hieronder naar onze mening de beste canyoning tours in Madeira: 

Canyoning Madeira Tour

Canyoning in Ribeiro Frio

Onze eerste canyoning ervaring was in de Ribeiro Frio canyon op Madeira met de Epic Madeira crew, en we vonden het geweldig. Ribeiro Frio is een van de mooiste canyons van het eiland Madeira. Maar canyoning in Riberio Frio is meestal alleen mogelijk in de winter, wanneer er voldoende water in de canyon is.

Ribeiro Frio betekent in het Portugees “koude rivier”. De canyon ligt aan de noordkant van het eiland in het Laurierbos. Het Laurierbos is een van de zeven wonderen van Portugal en is door de UNESCO uitgeroepen tot natuurlijk erfgoed.

Er zijn verschillende abseil mogelijkheden op deze route, waarbij de hoogste waterval 15 – 20 meter is.

Je hebt ongeveer 10 minuten nodig om van de weg af te dalen naar de kloof en ongeveer dezelfde tijd om deze te verlaten als je klaar bent. De hele route door de kloof duurt echter ongeveer 3 uur.

Canyoning in Ribeiro Frio wordt beschouwd als iets tussen beginner en gemiddeld niveau.

Canyoning Madeira

Onze canyoning ervaring in Madeira

De tocht begint met een wandeling door het adembenemende landschap van Madeira, gevolgd door een veiligheidsbriefing en uitleg over alle spullen. Je krijgt een wetsuit, helm en klimgordel om jezelf tegen de elementen te beschermen. Dan begint het echte avontuur: abseilen, glijden en springen van watervallen en rotsen in het kristalheldere water van de canyon.

Het landschap van Madeira is werkelijk verbazingwekkend en tijdens deze ervaring zult u het op een unieke manier ontdekken. Je daalt af in smalle kloven, langs watervallen en door stroomversnellingen, omgeven door weelderige vegetatie en spectaculaire rotswanden.

De gidsen zijn zeer professioneel en goed opgeleid. Ze zorgen ervoor dat u veilig blijft en beheersen de technieken om het avontuur te voltooien. Ze zijn ook vriendelijk en zeer goed geïnformeerd over de natuurlijke omgeving en de geschiedenis van Madeira, wat de ervaring nog interessanter maakt.

Het canyoning avontuur is een geweldige ervaring voor iedereen die van avontuur en natuur houdt. Het is een unieke manier om het eiland te verkennen en de gidsen zorgen ervoor dat u tijdens de hele tocht veilig en vermaakt blijft. Bovendien is canyoning een geweldige manier om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen. Wij zouden het iedereen aanraden! 

Canyoning Madeira

Is canyoning veilig?

Zolang je de instructies van de gidsen blijft volgen, is canyoning zeer veilig, want zij zijn goed opgeleid en houden je veilig terwijl jij plezier beleeft.

Zoek bovendien altijd een bedrijf met een verzekering die bij de prijs is inbegrepen, voor het geval dat.

Wie kan er gaan canyoning?

Canyoning is perfect voor iedereen die gezond en enigszins fit is en geen grote hoogtevrees heeft. Het is geweldig voor zowel kinderen als de oudere generaties.

Als je niet zeker bent over canyoning, kun je altijd contact opnemen met het bedrijf en samen met hen bekijken of je het moet proberen of niet. Hoewel, de beginnerstochten op Madeira zouden voor iedereen geschikt moeten zijn.

Canyoning Madeira

Uitleg over de levels canyoning op Madeira

Canyoning is niet zo moeilijk als het klinkt en is perfect voor beginners die iets nieuws willen proberen. Op Madeira kan canyoning op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en het soort activiteit waaraan men de voorkeur geeft. 

Er zijn drie verschillende niveaus van canyoning op Madeira die u kunt doen, beginner, gemiddeld en gevorderd. We zullen ze hieronder allemaal beschrijven.

Beginner canyoning

De canyoning tour voor beginners op Madeira is een perfecte activiteit voor mensen die net beginnen met canyoning en willen beginnen met een eenvoudigere introductie. Voor deze tour heb je helemaal geen ervaring nodig en hij is ook geweldig voor gezinnen. Toch kunt u er zeker van zijn dat u aan het eind van de dag weet hoe u van een waterval moet abseilen!

Gevorderden canyoning

De gevorderde canyoning tour in Madeira is voor diegenen die al eerder aan canyoning hebben gedaan of gewoon wat meer uitdaging willen als ze er fit en comfortabel voor zijn.

Op dit niveau neem je iets meer risico’s dan bij de beginnerscursus. Toch leer je nog steeds de technische vaardigheden van veilig abseilen en heb je meer kansen om jezelf te verleggen en je grenzen te verkennen op grotere sprongen en watervallen.

Ervaren canyoning

De canyoning tour voor ervaren op Madeira is bedoeld voor mensen met meer ervaring die de meest uitdagende canyons en watervallen van het eiland willen bedwingen. Hoewel ze u graag meenemen op de gevorderde canyoning tour, zullen ze het ook graag zelf doen omdat ze echt genieten van de meest avontuurlijke activiteiten.

Tours verschillende levels Canyoning Madeira

Moet je bij canyoning in Madeira in het water springen?

Nee, springen is niet vereist bij canyoning in Ribeiro Frio, Madeira. De gidsen kunnen altijd zorgen voor een alternatieve route of touwen om te abseilen als je het niet wilt doen. We raden je echter ten zeerste aan om het springen te proberen, want dit is de perfecte gelegenheid om het in een veilige omgeving met professionals in de buurt te proberen.

Wat is de beste tijd om te gaan canyoning op Madeira?

Gelukkig is canyoning op Madeira het hele jaar door mogelijk, want elk seizoen heeft zijn voordelen, en elke canyon is anders, dus het plezier is gegarandeerd, ongeacht wanneer u het doet.

Canyoning Madeira

Wat is de prijs van canyoning Madeira?

De prijzen van canyoning op Madeira variëren afhankelijk van het niveau van canyoning dat u kiest, waarbij het beginnersniveau ongeveer 70 euro, het gevorderde niveau 90 euro en het ervaren niveau 130 euro per persoon bedraagt.

De prijs van canyoning is inclusief gecertificeerde technische uitrusting (wetsuits, sokken, handschoenen, schoenen en helm), gespecialiseerde gidsen, vergunningen en veiligheidsverzekering, en een snack (reep en water).

Moet ik mijn plek voor canyoning op Madeira van tevoren reserveren?

Ja. Als u op een bepaalde dag aan canyoning wilt doen en uw plek zeker wilt stellen, boekt u dat van tevoren voordat u naar Madeira komt. 

Er is een laagseizoen op Madeira, maar de tochten en activiteiten leken ook dan operationeel en druk.

Wat voor kleding moet ik aan doen voor canyoning?

Bij canyoning heb je niets nodig behalve je badpak of zelfs ondergoed als je dat prettig vindt. Voor de rest is alles voorzien.

Bovendien moet je een handdoek meenemen om je op te drogen nadat je uit de canyon bent gekomen. 

Afhankelijk van het seizoen moet je wat warme kleren meenemen om aan te trekken, in ieder geval nadat je klaar bent. Wij hebben bijvoorbeeld eind december aan canyoning gedaan, en het was behoorlijk fris in de bergen van Madeira.

Kan je canyoning doen met lenzen?

Ja, je kunt canyoning doen met lenzen. Zorg er wel voor dat je daglenzen gebruikt en er extra bij je hebt. De gidsen kunnen ze voor je bewaren in hun waterdichte tas.

Hoe een dag van canyoning op Madeira eruit ziet

Hier is een eenvoudige samenvatting van de canyoning tour op Madeira:

  1. Boek uw tour
  2. Afspraak op het ontmoetingspunt of opgehaald worden (controleer dit vooraf)
  3. Omkleden in de canyoning uitrusting
  4. Informatie over touwtechnieken en veiligheidsprotocollen.
  5. Afdalen in de canyon
  6. Veel plezier bij het zwemmen, springen, abseilen en wandelen door de canyon.
  7. Na een paar uur plezier, verlaat je de canyon en kleed je je om.
  8. Neem je afscheid en terug naar je hotel

Verblijven in Madeira? Onze top 5!

Madeira heeft een groot aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn er volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Madeira, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Madeira:

Accomodatie in Madeira

Fly en drive is de geschiktste manier om een rondreis in Madeira te doen. Wij hebben op MagischMadeira.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste Fly en drives. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *