Fietsen/Mountainbike op Madeira

Fietsen/Mountainbike op Madeira – Alles wat je moet weten!

Fietsen op Madeira is vooral geschikt voor liefhebbers van mountainbiken, omdat er op het eiland geen speciale fietspaden zijn en er ook vaak niet rekening worden gehouden door de bestuurders op de weg. Je kan er dus niet vanuit gaan dat zo goed geregeld is zoals in Nederland. Voor recreatieve fietsers is Madeira daarom geen ideale bestemming. Als u toch graag wilt fietsen op Madeira, kunt u het beste een fietsexcursie boeken met een gids. Dankzij de opkomst van elektrische fietsen kunt u echter wel een mooie toerrit maken in de regio tussen Funchal en Câmara de Lobos.

Mountainbike op Madeira

Mountainbiken op Madeira is zowel uitdagend als lonend. De paden die door het ruige gebied van de archipel slingeren, nodigen bikers uit tot een gedurfd sportief avontuur, met de natuur als achtergrond.

De paden van Madeira verkennen per fiets is een van de beste manieren om de uitbundige natuurlijke landschappen van de archipel te ontdekken. Mountainbiken op Madeira is een uitdagend maar lonend avontuur. Mocht je zelf een Mountainbike hebben gehuurd dan kan je de volgende website bekijken om alle mountainbike routes te zien. Bekijk de website hier.

Momenteel zijn er op Madeira binnen het beschermde bosgebied van het Natura 2000-netwerk verschillende gemarkeerde routes voor mountainbiken.

Ze zijn door het Regionaal Secretariaat voor Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen via het Instituut voor Bossen en Natuurbehoud (IFCN) gedefinieerd en van een geografisch referentiekader voorzien en voldoen aan de noodzakelijke vereisten voor mountainbikers.

De “levadas” en onverharde wegen bieden een spannende mountainbike-ervaring op Madeira door hun onregelmatige omtrek en frequente aanwezigheid van obstakels. Deze ervaring blijkt altijd aangenaam te zijn voor motorrijders, die zo genieten van de mogelijkheid om de verborgen hoekjes van de bossen van Madeira te ontdekken en onvergetelijke landschappen te aanschouwen – de beste manier om op adem te komen.

Op de hele eiland zijn er verschillende plaatsen om een fiets te huren en gespecialiseerde operators die u helpen dit avontuur te beleven met veiligheid, geschikte uitrusting en diepgaande kennis van de bijzonderheden van elk parcours. Daarom zijn de ideale omstandigheden om te gaan mountainbiken op Madeira en de paden van het eiland op wielen te verkennen verzameld.

Mountainbike op Madeira Tips

  • Kies voor landelijke routes en vermijd snelwegen.
  • Op Madeira zijn de heuvels over het algemeen steil en lang. 
  • De meeste Mountainbike routes zijn niet aangegeven. 
  • Als u weinig ervaring heeft of niet bekend bent met het terrein, is het sterk aanbevolen om een gids in te huren. 
  • Bij het huren van een fiets of deelnemen aan een fietstrip wordt een helm verstrekt, maar u heeft waarschijnlijk ook een bril, handschoenen, verlichting en speciale schoenen nodig. 
  • U kunt deze huren, maar het is beter om deze zelf mee te nemen. 
  • U kunt al een degelijke mountainbike huren voor ongeveer 20 tot 25 euro per dag. 
  • Voor het huren van een fiets heeft u in sommige winkels een identiteitsbewijs nodig en kan er om een borg worden gevraagd. 
  • Er zijn veel tunnels op Madeira, dus het is aan te raden om verlichting mee te nemen. Automobilisten kunnen toeteren om aan te geven dat ze achter u zitten.
  • Bekijk de mountainbike routes hier. Bekijk de website hier.
Tours Mountainbike Madeira

Niet zin om alles uit te zoeken, maar wel zin om een geweldige mountainbike ervaring mee te maken op Madeira? Bekijk dan een van deze tours:

Verblijven in Madeira? Onze top 5!

Madeira heeft een groot aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn er volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Madeira, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Madeira:

Accomodatie in Madeira

Fly en drive is de geschiktste manier om een rondreis in Madeira te doen. Wij hebben op MagischMadeira.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste Fly en drives. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Madeira Tui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *