Snorkelen op Madeira

Snorkelen op Madeira – Een geweldige ervaring! Tips + Foto’s

Het eiland  Madeira biedt op een aantal plaatsen de ideale omstandigheden om te snorkelen, een activiteit die steeds meer liefhebbers aantrekt. De diversiteit van de zeefauna en het heldere en milde water, waarvan de temperatuur het hele jaar door tussen 18 en 24 °C ligt, zijn meer dan genoeg redenen om met het hele gezin te gaan snorkelen op Madeira. Deze rustigere variant van duiken, waarbij de meeste beweging drijvend plaatsvindt, geeft toegang tot unieke onderwaterlandschappen. Zo kunt u bij het snorkelen op Madeira van dichtbij kennismaken met de kleuren, de geologische formaties en het dierenleven in deze rustige en ondiepe wateren.

Snorkelen op Madeira

Lees onze blog rustig door of klik op de onderstaande links om direct meer te lezen over een desbetreffend onderwerp.

Veel lees plezier!

Sommige links in deze blog verwijzen naar affiliate sites. Als je iets via hen koopt, kan ik een kleine commissie verdienen – wat je niets kost! Ik ben erg dankbaar als je mijn links gebruikt om een aankoop te doen. Hiermee kunnen wij onze website draaiende houden.

Inhoudsopgave

Snorkelen op Madeira tips

Enkele van de populairste plaatsen van het eiland voor het snorkelen – en niet te vergeten het snorkelen in Porto Santo – bevinden zich in natuurreservaten, waar de biodiversiteit nauwgezet wordt beschermd en in haar wilde staat wordt gehouden. Het zijn echte natuurtempels. Op Madeira en Porto Santo staan duikscholen en gespecialiseerde bedrijven tot uw beschikking die u begeleiden bij dit avontuur, met alle professionaliteit en veiligheid die deze activiteit vereist. Blijf niet aan land: kom van dichtbij kennismaken met het natuurlijke erfgoed van onze Atlantische kust door middel van een snorkelervaring op Madeira. Bekijk hieronder de beste snorkel tours op Madeira:

Snorkelen op Madeira tours

Waar moet je Snorkelen op Madeira

Hieronder de drie beste snorkel spots op Madeira:

Madeira Snorkel Spot 1: Garajau Zeereservaat

Deze plek in het zuiden/oosten is een goede plek om het water in te gaan. Er is vaak toezicht en dat maakt het wat veiliger. Een goede plek om naartoe te reizen is het Barreirinha gebied in Funchal en dan van daaruit een plek te zoeken.

Madeira Snorkel spot 2: Garajau beach

Het strand van Garajau, op Madeira, is een plek die een eigen hoofdstuk verdient als het gaat om snorkelen. In feite zijn er niet veel stranden die zo’n kristalheldere zee combineren, een gemakkelijke toegang (met de auto of de kabelbaan die zwemmers van de wijk Cristo Rei naar het strand brengt) en een kiezelstrand dat, zelfs in zijn natuurlijke staat, het mogelijk maakt om comfortabel je handdoek neer te leggen voor een aangename dag op het strand. De kers op de taart is het feit dat het strand van Garajau deel uitmaakt van het gedeeltelijke natuurreservaat waaraan het strand zijn naam ontleent en dat zich over ongeveer zes mijl uitstrekt. Wie in het doorschijnende water van dit reservaat gaat zwemmen, moet er dus gebruik van maken en zich uitrusten met een masker, vinnen en een snorkel, om de ongelooflijke mariene biodiversiteit te aanschouwen die in deze zeeën hun habitat vormt.

In het hele gebied dat het reservaat omvat, zijn bootverkeer en vissen verboden, waardoor snorkelen in Garajau een zeer ontspannende activiteit wordt, in perfecte harmonie met een van de ex libris van Madeira – onze zee.

Madeira Snorkel spot 3: Caniçal

Het natuurreservaat Ponta de São Lourenço ligt op het meest oostelijke schiereiland van Madeira, dat 9 km lang is en twee eilandjes omvat. Door de bijzondere geologie, van sedimentaire oorsprong, zijn er enkele unieke en zeer belangrijke planten- en diersoorten die alleen in dit gebied voorkomen. Leer ze kennen tijdens het snorkelen in Caniçal.

In feite is snorkelen in Caniçal de beste manier om in contact te komen met de rijkdom en de natuurlijke diversiteit van de wateren van dit gebied. Zo kunt u tussen mystieke grotten en uitbundig koraal in alle rust verschillende vissoorten, zeevogels en zelfs enkele zeeleeuwen, die hier af en toe worden gesignaleerd, observeren.

In Caniçal staan uitstekende professionals klaar om u in alle veiligheid op dit onderwateravontuur te begeleiden. Zowel ervaren als beginners van alle leeftijden kunnen deelnemen aan deze opmerkelijke ervaring, altijd aangepast aan elke deelnemer.

Er zijn ware natuurschatten te ontdekken, vriendelijke soorten te ontmoeten en rijke ecologische verschijnselen te ontdekken. De enige vereiste? Van de zee en de schoonheid van de natuur houden en beginnen aan een snorkelervaring in Caniçal. Blijf niet aan land!

Vertrouwde bedrijven voor Snorkellen op Madeira

 • Cipreia Dive Club
  VidaMar Resort Hotel – Estrada Monumental, 177 – 9000-100 Funchal
  (+351) 910 931 027
  Website
 • Focusnatura
  Cam. Pilar, Conjunto Hab. Pilar II, Bl-E, Lt-19, 5ºDto., 9000-136 Funchal
  (+351) 918 479 922
  Website

 • La Perla Dell Atlantico
  Estrada das Eiras Edifício Quintas Bloco D 3 CJ, 9125-129 Caniço
  (+351) 962 672 251
  Website

 • Madeira Diving Center
  Caminho Velho dos Reis Magos, n.º 2, 9125-121 Caniço
  (+351) 917 842 851
  Website

 • Manta Diving Madeira
  Hotel Galomar, Rua Robert Baden Powell 9125-036 Caniço
  (+ 351) 291 935 588
  Website

 • Porto Santo Sub
  Estrada Francisco Bernardo Jardim, 48, 9400-133 Porto Santo
  (+351) 916 033 997
  Website

Waar te verblijven in Madeira? Onze top 5!

Madeira heeft een groot aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn er volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Madeira, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Madeira:

Accomodatie in Madeira

Fly en drive is de geschiktste manier om een rondreis in Madeira te doen. Wij hebben op MagischMadeira.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste Fly en drives. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *