Kajakken op Madeira heeft een groeiend aantal fans gekregen omdat, ook al zijn er geen rivieren of meren voor dit doel, de kalmte van de zee in sommige delen van dit eiland zeer uitnodigend is voor het gebruik van een kajak. Als u op zoek bent naar een geweldige ervaring waarbij je direct in contact komt met de natuur en de oceaan, waarbij sport en plezier gecombineerd worden, dan is kajakken op Madeira de juiste optie voor u. Het heldere en kalme zeeoppervlak, aangevuld met de groene en rotsachtige landschappen die typisch zijn voor het eiland, maken dit de perfecte omgeving voor deze sport.

Kajakken op Madeira

Lees onze blog rustig door of klik op de onderstaande links om direct meer te lezen over een desbetreffend onderwerp.

Veel lees plezier!

Sommige links in deze blog verwijzen naar affiliate sites. Als je iets via hen koopt, kan ik een kleine commissie verdienen – wat je niets kost! Ik ben erg dankbaar als je mijn links gebruikt om een aankoop te doen. Hiermee kunnen wij onze website draaiende houden.

Inhoudsopgave

Kajakken op Madeira tips

Kajakken is een leuke en opwindende activiteit waarmee u kunt genieten van een bevoorrechte toegang tot unieke maritieme landschappen en plaatsen waar de mariene biodiversiteit indruk maakt op iedereen die nieuwsgierig is. Dit alles terwijl u aan lichaamsbeweging doet en geniet van een sport die geschikt is voor het hele gezin. Dus, als u wilt gaan kajakken op Madeira, vindt u overal op het eiland verschillende gespecialiseerde bedrijven en scholen die u voorzien van de nodige uitrusting en een juiste opleiding zodat u deze waterervaring veilig kunt beleven. Ga dit avontuur aan. 

Als tips willen we meegeven dat je altijd even moet kijken naar de weerverwachting, hoe meer wind hoe meer golven, hoe zwaarder het wordt ;). Ook willen we meegeven om altijd een tour te boeken, zodat je veilig het water op gaat en je naar de juiste plekken wordt geleid, vaak wordt deze tour combineert met snorkelen! Bekijk de verschillen kajakken tours op Madeira hieronder:

Kajakken op Madeira tours:

Waar kan je Kajakken op Madeira

De natuurlijke geheimen van de kust van Madeira ontdekken aan boord van een kano of kajak is een ervaring vol magie, plezier en rust. Kom kajakken op Madeira! Hieronder zijn de beste plaatsten om te kajakken op Madeira:

Kajakken in Garajau

Het ontdekken van de natuurlijke geheimen van Madeira is bijzonder om niet te vergeten. Hier biedt de expressie van de natuur, tussen het levendige groen van het bos en het kristalheldere blauw van de zee, ons unieke beelden waarvan u kunt genieten tijdens het kajakken in Garajau.

Dit is zo, in feite, omdat de Garajau Partial Nature een beschermd gebied is waar de mariene flora en fauna in een perfecte staat van instandhouding verkeren. Alles wordt nog mooier als je dit gebied vanuit zee verkent. Daarom is dit ook een van de beste plaatsen die u kunt kiezen om te kajakken.

Profiteer van de rust van deze turquoise wateren om een andere dag door te brengen met een peddel in de hand en in direct contact met ongerepte habitats. Kajakken in Garajau zorgt voor urenlange fysieke activiteit, contemplatie en natuurlijk een paar doses adrenaline. Onderweg kunt u genieten van de mogelijkheid om te duiken in deze wateren vol leven.

Neem contact op met een van de gespecialiseerde kanobedrijven in Garajau, die klaar staan om liefhebbers van alle leeftijden in alle veiligheid te ontvangen, en leer de zuidkust van het eiland Madeira kennen vanuit een van de meest bevoorrechte perspectieven. Verzamel herinneringen aan boord van een kano of kajak. Bekijk onderaan de pagina all kajak bedrijven/

Kajakken op MAdeira

Kajakken in Funchal

De baai van Funchal staat algemeen bekend om de constante rust van zijn wateren. De stad, die op het zuiden ligt, wordt overspoeld door een rustige, warme en glinsterende zee. De ideale omgeving dus voor nautische activiteiten. Kajakken in Funchal is geen uitzondering.

U kunt vanuit de jachthaven van de haven van Funchal met de peddel in de hand vertrekken voor een onvergetelijk avontuur en genieten van een uniek uitzicht op de stad Funchal, waarvan de witte en oranje gekleurde huizen op de groene heuvels staan, en van een nauw contact met het zeeleven dat zich onder deze diepe watermantel schuilhoudt.

Kajakken in Funchal is de perfecte ervaring voor wie de adrenaline van de sport wil combineren met de verkwikkende rust die alleen een kajak- of kanotocht kan bieden. Degenen die het proberen bevestigen dat het een ware balsem is voor lichaam en geest. Bekijk hier de beste hotels in Funchal.

Kajakken in Seixal

Seixal wordt steeds bekender en bezocht om zijn unieke maritieme landschappen. Zijn zwarte zandstrand, natuurlijke zwembaden en groene bergen van waaruit watervallen naar zee stromen, zijn enkele van de redenen waarom kajakken in Seixal een niet te missen ervaring is in zo’n aantrekkelijk gebied van Madeira.

 Het is veilig om te zeggen dat deze sport u in staat stelt dit gebied op een zeer opvallende manier vanaf de zee te bekijken. Aan boord van een kano of een kajak kunt u in alle rust (maar natuurlijk ook met wat adrenaline en spanning) het rijke natuurlijke erfgoed verkennen dat u hier aantreft. 

Lichaamsbeweging en ontspanning, adrenaline en rust, natuur en nog eens natuur: dat is waar u op kunt rekenen bij deze kajakervaring in Seixal, een van de meest pittoreske plekjes van het eiland Madeira. Geschikt voor het hele gezin, kunt u zich aan deze activiteit wagen door contact op te nemen met een van de gespecialiseerde kajak aanbieders in de regio, die u zullen voorzien van alle benodigde uitrusting zorgen, zodat u van elk moment met maximaal plezier en veiligheid kunt genieten.

Kom en ontdek de geheimen van deze zee vanuit een zeer prachtige perspectief, kajakken in Seixal.

Kajakken in Porto Santo

Het kalme, heldere, turquoise water van Porto Santo biedt de perfecte omstandigheden voor een breed scala aan nautische activiteiten.

Het idee van een hele dag doorbrengen op het therapeutische gouden zand, met niets anders om je zorgen over te maken dan het steeds opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème, is bijzonder verleidelijk, maar om optimaal te genieten van de gouden oase die Porto Santo is, moet je echt de zee op.

Kajakken in Porto Santo is een manier om uw lichaam te trainen terwijl u de charmes van dit paradijselijke eiland bewondert. Aan boord van een kano of een kajak, en met een peddel in de hand, kunt u op dynamische wijze prachtige natuurlijke landschappen en plaatsen van groot geologisch belang verkennen. Via de diensten van toeristische animatiebedrijven in Porto Santo kunt u de benodigde uitrusting huren en bijvoorbeeld richting Zimbralinho of Ilhéu da Cal varen.

Profiteer van de uitnodigende zeetemperatuur van de archipel om het hele jaar door te gaan kajakken.

Lees hier alles over Kajakken in Porto Santo.

Betrouwbare Kajak bedrijven op Madeira

 • Seixal Jachtclub
  Seixal kade, 9270-130 Porto Moniz
  (+351) 962 331 271
  Website
 • Discovery Island
  Travessa da Levada dos Tornos, nº22 Monte, 9050-195 Funchal
  (+351) 965 215 744
  Website
 • Madeira Experience Tours
  Rua dos Barreiros Nº 32, 9060-397 Funchal
  (+351) 917 738 325
  Website
 • Madeira Sea Emotions
  Rua de São Sebastião nº 68, 9200-040 Caniçal
  (+351) 966 684 588
  Website
 • Madeira Water sports
  Caminho Padre Manuel Mota Pereira 9 Sitio da Contenda, 9100-017 Gaula
  (+351) 962 965 938
  Website
 • Porto Santo Destination Tours
  Casa da Lancha 109, Sitio da Ponta Calheta 9400-232 Porto Santo
  (+351) 911 798 989
  Website
 • Porto Santo Sub
  Estrada Francisco Bernardo Jardim, 48, 9400-133 Porto Santo
  (+351) 916 033 997
  Website

Waar te verblijven in Madeira? Onze top 5!

Madeira heeft een groot aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn er volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Madeira, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Madeira:

Accomodatie in Madeira

Fly en drive is de geschiktste manier om een rondreis in Madeira te doen. Wij hebben op MagischMadeira.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste Fly en drives. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *