Hoewel Madeira misschien niet bekend staat om haar uitgestrekte zandstranden, betekent dat niet dat er geen plek is om te zonnen op het eiland. De natuurlijke omstandigheden van het eiland, waaronder vulkaanuitbarstingen, hebben gezorgd voor een aantal prachtige natuurlijke zwembaden waar je kunt zwemmen en zonnen. Daarnaast zijn er ook talloze kunstmatige stranden en zonnedekken waar je van de zon kunt genieten.

Of je nu op zoek bent naar een rustig en afgelegen strand of juist een drukker strand met allerlei voorzieningen, er is voor ieder wat wils op Madeira. Wij hebben hebben de beste natuurlijke zwembaden voor je uitgezocht, zodat je gemakkelijk de perfecte plek kunt vinden om te ontspannen en te genieten van de zon.

Natuurlijke zwembaden op Madeira

Inhoudsopgave

Porto Moniz Natural Swimming Pools

Natuurlijke zwembaden op Madeira

De natuurlijke zwembaden van Porto Moniz, die worden beschouwd als het kenmerk van de gemeente, zijn een van de belangrijkste attracties van de noordkust van het eiland Madeira. Deze bezienswaardigheid trekt steeds meer bezoekers vanwege de bijzondere schoonheid en het comfort van de infrastructuur.

De natuurlijke kenmerken van deze natuurlijke zwembaden, van vulkanische oorsprong – in de loop van duizenden jaren gevormd door de afkoeling van lava – laten een constante toevoer van zeewater toe. Het water is dus van uitstekende kwaliteit en wordt voortdurend ververst. 

Het zwemgedeelte heeft een grootte van 3800 m², ongeveer twee meter diep, waardoor de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz de ideale plek zijn voor het hele gezin. Het heeft een kinderbad, speeltuin, kleedkamers, bar, EHBO-post, parkeerplaats en toegang voor gehandicapten.

Er kunnen ligstoelen en parasols worden gehuurd zodat u comfortabel kunt genieten van de rust die dit bijzondere zwemcomplex biedt. Bovendien laat het omringende landschap, met een panoramisch uitzicht over de zeekust en de rotsen, niemand onverschillig.

Tours naar de Porto Moniz natuurlijke zwembaden

Cachalote Natural Swimming Pools

Natuurlijke zwembaden op Madeira

De natuurlijke zoutwater zwembaden, gevormd door vulkanische rotsen, zijn een van de aantrekkelijkste en meest emblematische plekken aan de noordkust van het eiland Madeira. Bij de ingang van de stad Porto Moniz liggen de natuurlijke zwembaden van Cachalote, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de gemeente.

Deze vrij toegankelijke badzone onderscheidt zich door zijn schilderachtige omtrek, die de baders (en bezoekers) een ongerepte omgeving biedt. De natuurlijke morfologie garandeert de toegang tot zuiver en kristalhelder water van de Atlantische Oceaan. Het is daarom een uitstekende plek om te zwemmen.

Hoewel de natuurlijke zwembaden van Cachalote geen ondersteunende infrastructuur of sanitaire voorzieningen hebben, kunnen de baders genieten van hun buitendouche. Bovendien staat deze badzone gedurende het hele badseizoen onder toezicht.

In de nabijheid zijn er enkele plaatsen die u niet mag missen als u de gemeente Porto Moniz bezoekt. Dit is het geval met het Madeira Aquarium, waar u in contact kunt komen met meer dan 90 inheemse diersoorten van de archipel, het Centro de Ciência Viva, waar u de permanente tentoonstelling van Laurissilva – Werelderfgoed van de UNESCO kunt ontdekken, of de beroemde Natuurlijke zwembaden van Porto Moniz.

Piscinas Naturais do Seixal

Natuurlijke zwembaden op Madeira

In het noorden van het eiland Madeira ligt de regio Seixal, een gebied dat bekend staat om haar prachtige verborgen schatten. Een van deze pareltjes is Piscinas Naturais do Seixal, gelegen vlakbij het populaire “Jamaica Beach”. De vulkanische rotsen in deze beschutte omgeving hebben zich gevormd tot natuurlijke poelen met een unieke vorm en uitstraling. Het turkooisblauwe water van de Atlantische Oceaan contrasteert hier prachtig met de donkere tinten van de rotsformaties en vormt een adembenemend uitzicht. 

Hoewel er geen toezicht is op Piscinas Naturais do Seixal, zijn er wel sanitaire voorzieningen aanwezig, zoals douches en een bar. De zwembaden en de omgeving zijn vrij toegankelijk en er is aandacht besteed aan het restauratieproces, waarbij de kenmerken van dit natuurlijke erfgoed nauwgezet zijn gerespecteerd. Het is dan ook een heerlijke plek om te zwemmen en te ontspannen in een prachtige natuurlijke omgeving.

In de nabijheid van deze zeer bijzondere strandbestemming vindt de bezoeker ook verschillende bezienswaardigheden. Naast het zwarte zand van Laje Beach is deze regio rijk aan wandelpaden, watervallen, uitzichtpunten en plaatsen die gedomineerd worden door de levendigheid van het Fanal Forest. 

Pocas do Gomes / Doca do Cavacas

Natuurlijke zwembaden op Madeira

Op het eiland van Madeira zijn er verschillende natuurlijke zwembaden van vulkanische oorsprong te vinden aan zowel de noord- als de zuidkust van het eiland. Een van deze zwemcomplexen bevindt zich in de stad Funchal, direct aan de openbare boulevard. Hier kunt u genieten van het zwemmen in een vulkaanbad terwijl u tegelijkertijd kunt genieten van een prachtig en onvergetelijk uitzicht op de omgeving.

Doca do Cavacas, ook wel bekend als “Poças do Gomes”, is een klein zwemcomplex gelegen tussen Lido en Formosa Beach. Het beschikt over een natuurlijk zwembad van vulkanische oorsprong en directe toegang tot de zee. Het uitzicht vanaf de westkant van de natuurlijke zwembaden van Doca do Cavacas is adembenemend en biedt een prachtig zicht op de hoogste kaap van Europa, Cabo Girão, en het strand van Formosa.

Het Doca do Cavacas zwemcomplex biedt uitstekende voorzieningen, waaronder douches, toiletten, kleedkamers en een bar. Het is het hele jaar door een perfecte plek voor een dagje strand.

Verblijven in Madeira? Onze top 5!

Madeira heeft een groot aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn er volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Madeira, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Madeira:

Accomodatie in Madeira

Fly en drive is de geschiktste manier om een rondreis in Madeira te doen. Wij hebben op MagischMadeira.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste Fly en drives. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *