Sao Vicente Caves

Sao Vicente Caves: Verken de ondergrondse wonderen

Als u naar de noordkust van Madeira gaat, moet u zeker twee belangrijke centra voor wetenschap en kennis en de vulkaangrotten van Sao Vicente bezoeken.

Dit centrum slaagt erin cultuur en onderwijs te combineren met ontspanning en vermaak door middel van audiovisuele projecties die vulkaanuitbarstingen en de ‘geboorte’ van een eiland nabootsen.

Hier kunt u ook de beroemde Grotten van Sao Vicente bezoeken (die al bestonden en die zijn opgenomen in het Centrum voor Vulkanologie) en wandelen door de prachtige tuinen met inheemse flora van Madeira.

Sao Vicente Caves

De Sao Vicente Caves op het eiland Madeira zijn van vulkanische oorsprong en bestaan uit een reeks lavabuizen. Deze lavabuizen zijn ontstaan tijdens een uitbarsting zo’n 400.000 jaar geleden en vormen nu de hoogste “vulkanische tunnels” die bekend zijn op Madeira, met een totale ontwikkeling van meer dan 1000 meter.

Bezoekers kunnen een wandelroute van ongeveer 700 meter afleggen in ongeveer dertig minuten, met een maximale diepte van ongeveer 19 meter. Tijdens de tocht kunnen bezoekers stalactieten bewonderen, vulkanische ophopingen van lava, bekend als “lava cakes”, en “block errant” (stenen die door lava werden vervoerd en vast kwamen te zitten in een lava kanaal). Het is een unieke en onvergetelijke ervaring om de ingewanden van de aarde te verkennen.

De vulkanische grotten bevinden zich aan de noordkust van Madeira, in de gemeente São Vicente. Ze bieden een glimp van het innerlijke eiland en de vulkanische activiteit die het heeft gevormd. De lavakanalen die enkele kilometers lang zijn, bieden een prachtige, mysterieuze omgeving met heldere waterpoelen en begeleidende muziek. Dit is een tocht die je niet wilt missen!

São Vicente Centro do Vulcanismo

Het Vulkanisme Centrum ligt naast de Grotten van Sao Vicente en biedt een combinatie van cultuur, kennis en vermaak.

In dit paviljoen kunnen ongeveer 90 bezoekers genieten van audiovisuele shows over de geologische evolutie van de grotten, de geboorte van een vulkaan en een eilandsimulatie.

Er is ook een tuin aangelegd met inheemse planten, waar bezoekers kunnen wandelen over verschillende paden langs waterpartijen, dankzij de geografische kenmerken van het land.

Het centrum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, met het eerste bezoek om 10:00 uur en het laatste bezoek om 18:00 uur.

  • Normaal ticket – € 8
  • Jeugd Ticket (5 – 14 jaar) – € 6
  • Senior Ticket (> 65 jaar) – € 6
  • Groepsticket – € 6
  • Onder 5 jaar – gratis
  • Website: https://www.grutasecentrodovulcanismosaovicente.com/
Tour Sao Vicente Caves

Verblijven in Madeira? Onze top 5!

Madeira heeft een groot aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn er volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Madeira, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Madeira:

Accomodatie in Madeira

Fly en drive is de geschiktste manier om een rondreis in Madeira te doen. Wij hebben op MagischMadeira.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste Fly en drives. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *