Op zoek naar de allermooiste uitzichtpunten in Madeira, Portugal? Onzeker waar te beginnen en welke uitzichtpunten echt de moeite waard zijn? Zoek niet verder, want deze lijst biedt alles wat nodig is voor een onvergetelijke trip naar Madeira!

Tijdens de voorbereiding van een bezoek aan Madeira kan men gemakkelijk overweldigd raken door de hoeveelheid informatie. De lijst met must-see plaatsen wordt alsmaar langer, zonder duidelijk startpunt. Inmiddels hebben wij als experts bijna elk uitzichtpunt bezocht, hier is een selectie van de 7 mooiste uitzichtpunten op Madeira. Bespaar kostbare tijd en geniet van het beste wat het eiland te bieden heeft.

Inhoudsopgave

Uitzichtpunten in Madeira

Wat u moet weten voordat u naar Madeira gaat

Naast de adembenemende uitzichtpunten heeft Madeira talrijke redenen om bezocht te worden. Met zijn uiterst gevarieerde landschappen, van ruige kliffen tot weelderige jungle en zwarte stranden, biedt het eiland voor ieder wat wils. Het is de ideale bestemming voor wandelaars, zonliefhebbers en avonturiers. Bovendien geniet Madeira van een stabiel klimaat het hele jaar door, wat het een perfecte winterontsnapping maakt voor wie op zoek is naar warmere temperaturen. 

Voordat u een hotel of resort op Madeira uitkiest en op weg gaat om te genieten van een zonsondergang, zijn hier enkele belangrijke punten om u voor te bereiden op uw reis:

 • De beste manier om het eiland te verkennen is zeker met de auto. Cruciaal is dat u een KLEINE auto neemt , omdat de straten super smal zijn. Lees hier meer over een auto huren op Madeira.
 • Als je geen auto huurt, zijn veel plaatsen bereikbaar met een kleine groep tours. Waar mogelijk vermeld ik ook shuttles en tours waarmee je Madeira kunt verkennen zonder auto. Lees hier meer over excursies op Madeira.
 • Je kunt bijna overal met een kaart betalen. Maar een handvol plaatsen waren alleen cash of alleen Portugese kaarten. Zorg er daarom voor dat je een klein bedrag aan contant geld bij je hebt.
 • Als u van plan bent te gaan wandelen, neem dan zeker wandelschoenen mee. Sommige van de mooiste wandelingen naar prachtige watervallen zijn in het bos en kunnen modderig worden. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen op Madeira voor alle niveaus. Bekijk hier de beste wandelingen.
 • De beste tijd om Madeira te bezoeken is mei tot en met augustus. Simpelweg omdat er dan minder regen valt dan in de winter. Madeira is echter een bestemming voor het hele jaar en heeft genoeg microklimaten dat als het ergens regent, u in minder dan een uur naar de zon en warmte kunt rijden! Lees over de beste reistijd.
 • Benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden en leukste dingen te doen in Madeira? Bekijk dan is onze andere pagina waar we de 31 activiteiten op een rijtje zetten. Klik hier voor de pagina.

Verblijven in Madeira? Onze top 5!

Madeira heeft een groot aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn er volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Madeira, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Madeira:

Mooiste viewpoint in Madeira

7 mooiste uitzichtpunten in Madeira

Op Madeira staan de uitzichtpunten bekend als ‘miradouros’, en er zijn er letterlijk honderden verspreid over het eiland. Op elke weg die je volgt, kom je vroeg of laat zeker een bordje ‘Miradouro’ tegen. Het is echter geen gemakkelijke taak om tijdens je reis de mooiste uit te kiezen, want de keuzes kunnen soms verwarrend zijn.

Op onze blog worden de 7 mooiste uitzichtpunten van Madeira uitgelicht naar onze mening. We leggen precies uit hoe je deze plekken bereikt, op welk moment van de dag je ze het beste kunt bezoeken en of je moet wandelen om er te komen. Zo ben je optimaal voorbereid op je bezoek aan Madeira, Portugal.

Bekijk ook onze rondreis door Madeira pagina [hier] voor de perfecte voorbereiding!.

Miradouro do Guindaste

Uitzichtpunten Madeira

Miradouro do Guindaste, ook bekend als het Kraanuitzichtpunt, is een indrukwekkend kustuitzichtpunt in het noorden van Madeira. Een bezoek is zeer de moeite waard en het is bovendien gemakkelijk te bereiken: je kunt je auto praktisch naast het uitzichtpunt parkeren. Je hoeft dus maar weinig moeite te doen. Het enige wat nodig is, is vroeg opstaan om de drukte voor te zijn.

 • Hoe kom je bij Miradouro do Guindaste?

Dit uitzichtpunt is met de auto in ongeveer 30 minuten vanuit Funchal te bereiken. Voer ‘Miradouro do Guindaste’ in je Google maps of navigatiesysteem in en parkeer op de parkeerplaats voor de glazen paden. Vanaf daar loop je de heuvel op en zie je al snel Miradouro do Guindaste liggen. Vanaf dit punt heb je ook een prachtig uitzicht over het stadje Faial!

 • Wanneer kun je Miradouro do Guindaste het beste bezoeken?

De beste tijd om dit uitzichtpunt te bezoeken is tijdens zonsopgang, wanneer de gouden zonnestralen de ruige kliffen in een gouden licht hullen. Het is aan te raden om 20 tot 30 minuten voor zonsopgang aan te komen om volop van deze ervaring te genieten.

Miradouro Ponta da Ladeira

Madeira Tips

Als je op zoek bent naar een perfecte plek om de zonsondergang te bewonderen, dan is Miradouro Ponta da Ladeira de uitgelezen locatie. We hebben deze plek tijdens ons verblijf in Madeira zelfs twee keer bezocht, zo indrukwekkend vonden we het! Dit uitzichtpunt ligt aan de noordwestkust van Madeira en biedt prachtige uitzichten over het stadje Anchadas da Cruz, een afgelegen plaats die alleen via een kabelbaan bereikbaar is.

Hoewel dit punt ooit als een verborgen juweel werd beschouwd en niet bekend was bij veel mensen, is dat inmiddels veranderd. Naarmate Madeira populairder wordt, raken deze plekken snel vol. Je kunt nog steeds genieten van de mooiste zonsondergang op het eiland, maar het is raadzaam vroeg te gaan om een goede plek te verzekeren.

 • Hoe bereik je Miradouro Ponta da Ladeira?

Dit uitzichtpunt ligt ongeveer een uur rijden vanaf Funchal. Omdat er maar een paar parkeerplaatsen zijn, is het aan te raden om vroeger dan later te komen. Het was ooit een zeer afgelegen plek met weinig tot geen mensen, maar dat is duidelijk veranderd.

 • Wanneer is de beste tijd om Miradouro Ponta da Ladeira te bezoeken?

Eerlijk gezegd, voor het bekijken van de zonsondergang is Miradouro Ponta da Ladeira het beste uitzichtpunt in Madeira. De ondergaande zon werpt een gouden gloed over de kustkliffen en creëert een magische sfeer. Wees echter voorzichtig, het blijft immers een klif.

Miradouro da Ribeira da Janela

Miradouro da Ribeira da Janela

Miradouro da Ribeira da Janela is absoluut een bezoek waard en belooft een van de meest gedenkwaardige ervaringen op Madeira te zijn. Tijdens ons laatste ochtendbezoek was het uitzicht adembenemend. Het zien van de krachtige golven die binnenrollen terwijl de zonnestralen alles in goud kleuren, maakt het vroege opstaan meer dan waard.

Bij dit uitzichtpunt kun je kiezen om de zonsopgang vanaf het platform te bekijken of via enkele trappen af te dalen naar het stenen strand beneden.

 • Hoe bereik je Miradouro da Ribeira da Janela?

Dit uitzichtpunt ligt ongeveer 45 minuten rijden vanuit Funchal. Voer de locatie in je navigatiesysteem in en de opvallende rotsformaties worden al van veraf zichtbaar. Bij Miradouro da Ribeira da Janela vind je ook parkeergelegenheid direct voor de rotsformaties, wat de toegang zeer gemakkelijk maakt.

 • Wanneer kun je Miradouro da Ribeira da Janela het beste bezoeken?

Hoewel wij er waren voor de zonsopgang, is het ook een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken of gewoon overdag te genieten. Wanneer je attracties zoals Seixal Beach of Fanal Forest bezoekt, kom je langs Ribeira da Janela.

Miradouro do Ponta de São Laurenço

Miradouro do Ponta de São Laurenço

Een ander niet te missen uitzichtpunt op Madeira is Miradouro do Ponta de São Laurenço. Dit is zonder twijfel een van de populairste kustuitzichtpunten op het eiland.

Dit punt is zeer toegankelijk en ligt direct naast een parkeerplaats. Om de top te bereiken, moet je een klein stukje afdalen. Wees hier echter voorzichtig! Op sommige dagen kan het erg winderig zijn, en dan is het niet aan te raden om naar de uiterste punt te gaan.

 • Hoe bereik je Miradouro do Ponta de São Laurenço?

Zoals al gezegd, is dit punt gemakkelijk met de auto te bereiken en het ligt op slechts ongeveer 30 minuten van Funchal. Je kunt tot aan het uitzichtpunt rijden, daar parkeren en vanaf dat moment van het uitzicht genieten.

 • Wanneer kun je Miradouro do Ponta de São Laurenço het beste bezoeken?

De beste tijd om dit prachtige uitzichtpunt te bezoeken is tijdens zonsopgang. Het is aan te raden om 20-30 minuten voor zonsopgang aan te komen, zodat je niets mist! De zon komt op Madeira zeer snel op, wat het moeilijk maakt om precies te voorspellen wanneer de zon daadwerkelijk zal opkomen. Daarna kun je de Vereda do Ponta de São Laurenço bewandelen.

Miradouro do Ninho da Manta

Wandeling PR 1 Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

Miradouro do Ninho da Manta, beter bekend als het Eagle’s Nest, is een van de meest indrukwekkende uitzichtpunten op Madeira. Dit punt ligt vlak bij Pico do Ariero en is ideaal te combineren met de PR1-wandeling van Pico do Ariero naar Pico Ruivo.

Op Ninho da Manta heb je een 360-graden uitzicht over de omliggende bergen, en met een beetje geluk bevind je je boven een zee van wolken, een werkelijk magische ervaring.

 • Hoe bereik je Miradouro Ninho da Manta?

Bij Pico do Ariero is een vrij grote parkeerplaats die je in ongeveer 30 minuten vanuit Funchal kunt bereiken. Vanaf de parkeerplaats is het slechts een wandeling van 10 minuten om Miradouro Ninho da Manta te bereiken.

 • Wanneer kun je Miradouro Ninho da Manta het beste bezoeken?

Je kunt hier zowel bij zonsopgang als zonsondergang komen, maar houd er rekening mee dat deze plek erg populair is en je waarschijnlijk niet alleen zult zijn. Het is aan te raden om vroeg aan te komen om de beste ervaring te garanderen en de drukte voor te zijn

Miradouro Véu da Noiva

Seixal Waterval

Heb je ooit een waterval rechtstreeks van de kliffen in de Atlantische Oceaan zien storten? Bij Miradouro Véu da Noiva kun je dit unieke schouwspel meemaken. Dit prachtige uitzichtpunt op Madeira ligt vlakbij het eveneens bezoekwaardige Seixal Beach.

Dit uitzichtpunt is gemakkelijk bereikbaar omdat het direct naast een parkeerplaats ligt. Er was vroeger een klein wandelpad dat naar de waterval leidde, maar dit is nu afgesloten vanwege aardverschuivingen. In plaats daarvan is er een uitkijkplatform gebouwd waarvandaan je de waterval goed kunt bewonderen.

 • Hoe bereik je Miradouro Véu da Noiva?

Als je van plan bent Seixal Beach te bezoeken en daarna terug te rijden richting Funchal of een andere nabijgelegen bestemming, kom je vanzelf langs dit uitzichtpunt. Ik raad aan om eerst Seixal Beach te bezoeken en daarna door te gaan naar Miradouro Véu da Noiva, zodat je ook na zonsopgang van deze plek kunt genieten.

 • Wanneer kun je Miradouro Véu da Noiva het beste bezoeken?

Het is het beste om dit uitzichtpunt te bezoeken na zonsopgang, omdat het een populaire stop is voor veel rondleidingen. Zo vermijd je de grootste drukte en kun je in alle rust van het uitzicht genieten.

Ponta do Garajau

Een andere niet te missen bestemming is Ponta do Garajau, bekend om zijn uitstekende bereikbaarheid direct vanuit Funchal. Het is een populaire plek om de zonsondergang te bekijken, maar gezien de ruimtelijkheid kun je hier ook in alle rust van de zonsondergang genieten.

Als je van plan bent het Cristo Rei standbeeld in Madeira te bezoeken, loop dan gewoon een paar stappen voorbij het standbeeld en je bevindt je al op Ponta do Garajau.

 • Hoe bereik je Ponta do Garajau?

Als je in Funchal verblijft, kun je mogelijk de bus naar Ponta do Garajau nemen. Anders voer je de locatie gewoon in je navigatiesysteem in en parkeer je op de grote parkeerplaats voor het Cristo Rei standbeeld. Vanaf hier is het slechts 5 minuten lopen.

 • Wanneer kun je Ponta do Garajau het beste bezoeken?

Ponta do Garajau biedt een geweldig uitzicht over de oceaan en is daardoor een uitstekende plek om zowel de zonsopgang als de zonsondergang te bekijken. Wij hebben hier de zonsondergang bekeken na een bezoek aan het Cristo Rei standbeeld en vonden het fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *