Vliegtickets Madeira

Vliegtickets Madeira: Tips voor goedkoop vliegen naar Madeira

Staat er een vakantie naar Madeira op de planning en boek je liever alles zelfstandig in plaats van een georganiseerde rondreis? Lees dan onze tips voor het vinden van goedkope vluchten van Nederland en België naar het Portugese eiland Madeira. Op deze pagina delen we alle informatie over het vliegen naar Madeira en hoe je de goedkoopste vliegticket aanbiedingen naar Madeira kunt vinden. 

Om in het zonnige paradijs Madeira te belanden zal je gebruik moeten maken van het vliegtuig. Het voordeel van een vakantie op Madeira is dat je er slechts 4 uur voor in het vliegtuig hoeft te zitten.

Vliegtickets Madeira

Inhoudsopgave

Vliegtickets naar Madeira

Een vliegticket naar Madeira is vaak goedkoper dan de meeste mensen denken. Er zijn redelijk wat vliegmaatschappijen die naar dit prachtige eiland toe vliegen vanuit Nederland en België. Ook helpt het op het moment dat je wat flexibeler bent in vertrekdata, omdat niet elke vlucht zo voordelig is. 

De volgende vliegmaatschappijen vliegen naar Madeira:

Vanuit Nederland of België zijn er twee vliegmaatschapijen die directe vluchten hebben naar het eiland Madeira: Tui Fly & Transavia. 
 
Mocht je wat flexibeler zijn en het niet erg vindt om een overstap te maken in Portugal is dit ook nog een optie. Vaak is Maximaal 2 uurtjes en kan het tot op zekere hoogte geld besparen. Wij raden het eigenlijk niet aan om je vlucht bij EasyJet te boeken, omdat je dan een overstap hebt in London, deze overstap tijd kan soms wel oplopen tot 5 uur. 

Op welk vliegveld kan je vliegen naar Madeira?

Er is een vliegveld op Madeira genaamd: Madeira Airport (Portugees: Aeroporto da Madeira, IATA: FNC, ICAO: LPMA), informeel Funchal Airport (Aeroporto do Funchal), voorheen Santa Catarina Airport (Aeroporto de Santa Catarina) en officieel Cristiano Ronaldo International Airport, is een internationale luchthaven in de burgerlijke parochie Santa Cruz in de Portugese archipel en autonome regio Madeira. De luchthaven ligt 13,2 km ten oostnoordoosten van de regionale hoofdstad Funchal, waarnaar ze soms informeel wordt genoemd. Vanwege het belang van Madeira als vrijetijdsbestemming verzorgt de luchthaven vooral vluchten naar Europese grootstedelijke bestemmingen, en is ze van cruciaal belang voor het vrachtvervoer van en naar de eilandengroep Madeira. Het is de vierde drukste luchthaven van Portugal. De luchthaven is vernoemd naar Cristiano Ronaldo uit Madeira, die algemeen wordt beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden. Tijdens de hernoemingsceremonie in 2017 trok de luchthaven de aandacht van de media vanwege een mislukt beeld van Ronaldo die tijdens de ceremonie werd onthuld en nu is vervangen.

De luchthaven wordt beschouwd als een van de meest merkwaardige luchthavens ter wereld vanwege de ligging en de spectaculaire baanconstructie.

Vliegtickets Madeira

Directe vliegtickets Madeira?

Het is natuurlijk het fijnst om vanuit Nederland een directe vlucht naar Madeira te boeken. Op deze manier kan je optimaal profiteren van de korte vliegtijd van maar 4 uur. Gelukkig zijn er twee luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten naar Madeira aanbieden:

Vliegtickets Madeira met overstap

Het kan soms geld schelen op het moment dat je gebruik maakt vaan een vlucht met een overstap. In alle keren dat wij naar Madeira zijn geweest hebben wij dit niet gedaan, omdat we het fijn vinden om rechtstreeks te vliegen. Maar in principe zou het kunnen en is het ook prima te doen. 

In het geval als je kijkt naar de kosten dan is in zijn in dit geval twee vliegmaatschappijen het voordeligst met overstap: 

Vliegtickets Madeira

Vliegen van België naar Madeira

Er zijn directe vluchten vanuit België naar Madeira, waarbij vertrek plaatsvindt vanaf de internationale luchthaven Brussels Airport, ook wel bekend als Luchthaven Zaventem met de IATA-luchthavencode BRU. Naast directe vluchten zijn er ook opties met een beschikbaar. Tui Fly en TAP Air Portugal zijn de bekendste aanbieders van vliegtickets vanuit België naar Madeira.

Waar kan je vliegtickets naar Madeira boeken?

Wij raden aan om je vliegtickets rechtstreek te kopen bij een van deze vier vliegmaatschappijen: 

Goedkope vliegtickets Madeira vinden

Als je goedkope vliegtickets naar Madeira wilt vinden, is onze beste tip om flexibel te zijn wat betreft je reisdata. Het is slim om je vakantieplanning af te stemmen op de beschikbaarheid van de goedkoopste vliegtickets. Als dat lastig is, kan je ook overwegen om geen specifieke vertrekdatum vast te leggen, maar om een hele maand of week te kiezen waarin je naar Madeira wilt reizen. 

Hoe flexibeler je bent, hoe meer opties je hebt en des te groter de kans dat je een aanbieding voor vliegtickets naar Madeira vindt. Veel vliegticketsites bieden de mogelijkheid om te zoeken naar flexibele reisdata, waardoor je niet alleen op één specifieke datum zoekt, maar ook op 3 dagen vóór en 3 dagen ná de opgegeven datum. Daarnaast hebben veel sites de optie om het aanbod van vliegtickets te bekijken in een maandoverzicht, zodat je gemakkelijk het voordeligste vliegticket kunt vinden.

Beste periode om vliegtickets te boeken

Er is veel onderzoek verricht naar het vinden van goedkope vliegtickets. Over het algemeen zijn er enkele richtlijnen die je kunt volgen, maar het is belangrijk om hier niet teveel door te laten leiden. Over het algemeen zijn vluchten in en rondom het weekend vaak iets duurder dan vluchten op doordeweekse dagen, zoals woensdag. Er wordt vaak aangeraden om vliegtickets zo’n 2 tot 6 maanden van tevoren te boeken. Hoewel last-minute tickets nog steeds bestaan, is het niet verstandig om hier te lang op te wachten. Als je op de dag van vertrek een ticket wilt boeken, zal dit vaak duurder zijn. Houd er rekening mee dat de prijs van een vliegticket ongeveer 3 weken voor vertrek alleen maar hoger zal worden. Wij raden aan op gebruik te maken van een vliegtickets zoekmachine, de twee beste vliegtickets zoekmachines op dit moment zijn:

Wat is de prijs van vliegtickets naar Madeira?

Het is lastig om deze vraag te beantwoorden, aangezien de tarieven voor vliegtickets naar Madeira voortdurend fluctueren op basis van vraag en aanbod. Bovendien hebben de reisperiode en het specifieke eiland waar je naartoe wilt ook invloed op de ticketprijs. Over het algemeen ligt de gemiddelde prijs van een retourvlucht naar Madeira rond de € 200 vanuit Nederland. We hebben echter regelmatig aanbiedingen gezien voor minder dan €150, en soms zelfs deals van € 100 voor een retourvlucht naar Funchal. Tijdens het hoogseizoen of in perioden met weinig vluchten en veel vraag kunnen de ticketprijzen echter stijgen tot wel € 250 voor een retourvlucht. Over het algemeen vallen de vliegprijzen naar Madeira nog mee.

Is een pakketreis naar Madeira goedkoper?

Soms is een All inclusive of fly en drive de geschiktste manier om een rondreis in Madeira te doen. Wij hebben op MagischMadeira.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste aanbod. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Verblijven in Madeira? Onze top 5!

Madeira heeft een groot aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn er volop mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Madeira, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Madeira:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *