porto santo madeira

Porto Santo (Madeira) 22x highlights, tips & overnachten!

Vakantie Porto Santo (Madeira): highlights, tips & overnachtingen

Porto Santo is een ongelooflijk eiland met een rijke geschiedenis in de buurt van Madeira in Portugal. Bekend om zijn 9 kilometer lange strand bedekt met zacht, poederachtig zand, is er veel meer op dit eiland dan op het eerste gezicht lijkt. Het eiland kan verkend worden per mountainbike en alle stranden, toppen en natuurlijke zwembaden kunnen worden bezocht. Het eiland heeft ook grotten die per kajak kunnen worden verkend, scheepswrakken om naar te duiken en zeeleven dat kan worden bekeken tijdens het snorkelen tussen de vulkanische rotsen onder de oppervlakte. Onze tips en highlights van Porto Santo kunnen u helpen om dit ongelooflijke eiland te verkennen.

Lees onze blog rustig door of klik op de onderstaande links om direct meer te lezen over een desbetreffend onderwerp.

Inhoudsopgave

Verblijven in Porto Santo? Onze top 5!

Porto Santo heeft een mooi aanbod aan hotels en resorts waarvan de meeste een 3 of 4 sterren classificatie hebben. Ook zijn ook mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een 5 sterren classificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum, bezienswaardigheden en beschikken over een zwembad.

Onze top 5 is gebaseerd op de combinatie van populariteit en een goede beoordeling van minimaal het cijfer 8. Dit zijn de top 5 populairste hotels en resorts van Porto Santo, zie onderaan de pagina ook meer opties voor verblijven in Porto Santo:

Hoe bereik je het eiland Porto Santo?

U hebt twee mogelijkheden om Porto Santo te bereiken, namelijk met de veerboot of met het vliegtuig.

Veerboot: De boottocht duurt ongeveer 2,5 uur enkele reis en is een zeer moderne, enorme ferry. Ik was onder de indruk. Er was een café, veel tafels en luxe zitplaatsen en je kon naar buiten lopen om van het uitzicht te genieten. Het retourtarief voor een volwassene is ongeveer 60 euro in het hoogseizoen en 48 euro buiten het hoogseizoen (januari-maart en oktober-december). Gewoonlijk vaart de veerboot één keer per dag. In de ochtend vaart hij van Madeira naar Porto Santo en keert ’s avonds terug. In het hoogseizoen kan de frequentie van de veerboot verdubbel

Als u een auto meeneemt naar Porto Santo met de veerboot, varieert de prijs van 130 euro in het laagseizoen tot 260 euro in het hoogseizoen. Op de website van Porto Santo Line kunt u alle prijzen en mogelijkheden van de veerboot bekijken. Bekijk de website [Hier].

Vlucht: Een vlucht is slechts 25 minuten van Madeira naar Porto Santo en kan variëren van 120 euro tot een paar honderd, afhankelijk van de verkoopprijzen en de tijd van het jaar. Het mooie van het vliegveld van Porto Santo is dat het internationaal is, dus als u alleen Porto Santo bezoekt en niet Madeira, kunt u misschien rechtstreeks daarheen vliegen. Het is misschien niet de goedkoopste optie, maar wel erg handig als je snel naar het strand wilt.

Porto santo

Hoelang verblijven op het eiland Porto Santo?

De meeste mensen die Porto Santo bezoeken komen voor een ontspannen tijd aan het strand, en dat is helemaal prima. Voor dit type vakantie met een all inclusive pakket waarbij je misschien op het strand ligt en een of twee uitzichtpunten voor de zonsondergang bekijkt, heb je maar 4-5 dagen nodig. Er zijn maar zoveel dagen dat je goed op het strand kunt liggen. Als je echter wat avontuurlijker wilt zijn en wilt duiken, kajakken, snorkelen, zwemmen in natuurlijke zwembaden, wandelen, boottochten maken of een jeeptocht maken, dan zie je al snel hoe de dagen snel gevuld kunnen zijn. Daarom is het eiland Porto Santo een vakantie waar je zelf het script mag schrijven. Je kunt dit eiland in verschillende stijlen bezoeken.

Vervoer op het eiland Porto Santo

Op zijn breedste punten is het eiland 11 kilometer lang. De meeste mensen hoeven echter alleen maar van het hotel naar het strand te lopen, zodat de doorreis naar het eiland voor hen erg kort is. Je hebt geen auto nodig op dit eiland. Bijna alles ligt aan de zuidkant van Porto Santo waar het belangrijkste strand van 9 kilometer ligt. Taxi’s rijden op en neer langs deze strook of u kunt lopen van en naar een restaurant of strand.

Als u enkele van de uitzichtpunten, wandelingen en andere stranden buiten het zuiden wilt verkennen, zijn er een paar opties voor vervoer.

Auto: Je kunt een auto huren zodra je van de ferry stapt, maar je zult snel zien hoe klein het eiland is en hoe weinig je hoeft te rijden. Als je een grotere groep hebt kan het de moeite waard zijn, maar tenzij je supergraag een auto wilt, zou ik eerst het eiland bekijken.

Scooter: Dit is volgens mij waarschijnlijk de beste optie. Er zijn behoorlijke heuvels op het eiland Porto Santo. Het is niet zo steil als Madeira, maar ik reed het op mijn fiets en het was een zware trainingsweek voor mijn benen. Een scooter brengt je overal waar je heen moet en is met 20-25 euro per dag vrij goedkoop.

Fiets: wij huurden een mountainbike bij AAColombo – Auto Acessórios Colombo, een plaatselijke winkel. De jongens en meisjes daar waren super aardig. Het was heel eenvoudig. Wij vroegen gewoon om een fiets en ze gaven me er een voor 10 euro per dag. Ze gaven me ook verlichting, een helm en een slot zonder extra kosten. Als je hem langer dan een dag of twee meeneemt kun je hem voor 10 euro per dag krijgen, anders was het geloof ik 15 euro per dag. 

Elektrische fiets: Zoals gezegd is dit eiland steil met kleine golvende heuvels. Voor velen zullen de heuvels te veel zijn op een fiets, dus een E-bike is een goed alternatief waarmee je lekker op de fiets over het eiland kunt rijden, maar je kunt wat hulp krijgen van de motor op de heuvels of als je moe bent. Het was niet al te duur, ongeveer 20 euro per dag.

porto santo madeira

Beste tijd van het jaar om Porto Santo te bezoeken

Wilt u het beste weer dat Porto Santo te bieden heeft of wilt u de strenge winter van het Europese vasteland ontvluchten? Wil je Porto Santo bezoeken wanneer het het minst druk is?

De beste tijd om het eiland Porto Santo te bezoeken is van juni tot november, wanneer er veel zon is en weinig regen. De hoogste gemiddelde temperatuur op Porto Santo is 23°C in augustus en de laagste 17°C in februari. Hoewel het beste weer om naar het strand te gaan misschien juist in de zomer van juli en augustus is, is het misschien verleidelijker om later in het jaar een bezoek te brengen. Als u rond september tot oktober komt, kunt u nog zwemmen, van de zon genieten en een stranduitstapje maken, terwijl in uw eigen land de winter en de koudere temperaturen goed en wel ingaan.

Populaire Excursies Porto Santo

22 geweldige dingen te doen op Porto Santo

Wandeling: Pico Castelo, Pico do Facho & Pico Juliana op Porto Santo

Pico Castelo Porto Santo (1)Dit is een geweldige wandeling op Porto Santo, omdat hij langs drie van de hoogste toppen van het eiland voert. De route neemt u mee naar Pico Juliana, Pico Castelo en Pico do Facho op een avontuur van 9 kilometer. Het is een steil pad, maar het panoramische uitzicht vanaf de top van elke piek is de zware tocht meer dan waard!

Ponta Da Calheta

Ponta da Calheta is het meest zuidelijke punt op het eiland Porto Santo. Het is een van mijn favoriete plekken op het eiland omdat het geweldig is voor de zonsondergang maar ook voor de zonsopgang. Als je hier vroeg in de ochtend komt, is er in principe niemand op het strand en als je het hele zandstrand van het eiland bekijkt, komt de zon op die het strand verlicht. Als u voor zonsondergang komt, hebt u een prachtig uitzicht op de zonsondergang aan de horizon bij het nabijgelegen eiland Ilhéu da Cal.

Er zijn een paar grotten om de hoek van Ponta da Calheta, die wij bezochten tijdens een kajaktocht. Er zijn ook een paar leuke kleine getijdenpoelen die je bij eb kunt bekijken. Op dit deel van het strand zijn meestal wel wat mensen, maar het is er niet zo druk als op de grote delen van Praia Porto Santo voor de grote hotels.

Zimbralinho Beach

ZIMBRALINHO Ponta Santo (1)Zimbralinho Beach ligt verscholen en vereist een beetje avontuur om het te vinden. Er zijn een paar manieren om dit verborgen strand aan de zuidkust van het eiland Porto te bereiken. Je kunt helemaal naar boven rijden en de korte wandeling naar beneden maken, naar Zimbralinho wandelen, of met de kajak naar het strand gaan. Ik heb drie keer gewandeld, gefietst en gekajakt naar het strand van Zimbralinho.

Dit is geen zandstrand om te zonnen zoals het hoofdstrand van Praia Porto Santo, maar het is veel epischer. Nadat u via een vrij steile trap langs de klif naar het strand bent afgedaald, bevindt u zich op de rotsachtige kust met reusachtige klifwanden die boven u uittorenen. Er zijn een paar rotsformaties in deze kleine baai, die perfect zijn om te verkennen tijdens het kajakken of snorkelen.

Vereda Pico Branco & Terra Chã wandeling

Vereda Pico Branco Porto SantoDe wandeling Vereda Pico Branco en Terra Chã is de populairste wandeling op het eiland Porto Santo. De route leidt u naar de op één na hoogste top van het eiland, Pico Branco. Het andere uitkijkpunt op de route is Terra Chã, met uitzicht op de kust en een van de groenste gebieden op het hele eiland. De wandeling is slechts 5 kilometer heen en terug en is een perfect avontuur bij zonsopgang.

Ponta Da Canaveira - Zonondergang uitzichtpunt

Ponta da Canaveira zonsondergang uitkijkpunt ligt direct naast Morenos en is aan de uiterste westkust van het eiland. Je hebt een geweldig uitzicht op de vuurtoren op het nabijgelegen eiland Ilhéu de Ferro. Ik heb dit uitkijkpunt een paar keer bezocht en het was nooit druk, maar omdat je direct naar het uitkijkpunt rijdt, zijn er meestal wel een paar andere toeristen die hier de zonsondergang komen opvangen.

Porto Das Salemas - Natuurlijke zwembaden

Porto Das Salemas Porto Santo (1)De natuurlijke zwembaden van Porto Das Salemas zijn een van de beste plekken om te zwemmen aan de noordkust van het eiland Porto Santo. Bij eb kun je drijven en zwemmen in een groot aantal prachtig gevormde natuurlijke getijdenpoelen. Het water in de poelen was kristalhelder en het was ongelooflijk om te zien hoe de golven tegen de buitenmuur van de poelen sloegen.

Het is belangrijk de juiste tijd te kiezen om de natuurlijke zwembaden van Porto das Salemas te bezoeken. Je moet rekening houden met het tijdstip van de dag, zodat de zon de zwembaden bereikt, maar het belangrijkste is dat je laagwater nodig hebt. Wij raden aan dat u een uur voor eb aankomt, zodat u twee volle uren de tijd heeft om de zwembaden te verkennen terwijl het eb is.

Er is een heel klein zandstrand aan de kust voor de getijdenpoelen, een van de weinige zandplekken aan de noordkust. Er is genoeg ruimte voor ongeveer 20-30 personen om te zonnebaden op het zandstrand nadat u van de getijdenpoelen hebt genoten.

Pico De Ana Ferreira cave zonsopgang & Organ Pipes

Pico de Ana FerreiraDeze rotsformatie is ongelooflijk uniek, met een orgelpijpen opstelling van vijfhoekige rotskolommen, die werd veroorzaakt door vulkanische activiteit miljoenen jaren geleden. De top werd gevormd door differentiële erosie, wat betekent dat de ‘gastheer’-rotsen werden uitgesleten en de meer duurzame en resistente binnenlaag van mugearitisch gesteente blootlegden.

Aan de voet van de orgelpijpen kun je helemaal naar boven lopen om het oppervlak te inspecteren. Als je dicht bij de rotsen bent, word je al snel in de schaduw gesteld door de enorme, langwerpige zuilen die erboven uittorenen. Het is een zeer unieke plek om te bezoeken op Porto Santo.

Na een bezoek aan de ‘Organ Pipes’ ziet u links van de rotsformatie een pad. Volg dit pad naar links en het neemt u mee voor een wandeling van 15 minuten rond de heuvel. Het is een uitgesleten pad, maar er zijn geen borden en het is niet altijd even duidelijk waar het exacte pad is. In principe probeert u het noordelijke uiteinde van de kam/heuvel van de Pico de Ana Ferreira te bereiken. Hier vindt u de grot.

Wanneer u de grotten bereikt, zult u zien dat er twee aparte grotten zijn van ongeveer 5 meter breed. Het mooie van deze grotten is dat ze direct naar het oosten zijn gericht, zodat je in de grot kunt zitten, beschut tegen de wind, terwijl je wacht tot de zon opkomt boven de oceaan in het oosten. Ik bezocht de grotten overdag en bij zonsopgang. Het waren allebei mooie momenten om de grotten te bezoeken, maar de zonsopgang was extra bijzonder met mooie kleuren die boven de wolken uitstaken toen de zon de horizon bereikte.

Kajak Tour vanaf Ponta Da Calheta

Kajak Ponta Santo (1)Wij deden een kajaktour bij het bedrijf Porto Santo Destination Tours. Zij kennen de deining en de oceaanomstandigheden goed.

Dit is een rustige tocht die niet te fysiek is. Vol avontuur, maar geen uithoudingsvermogen. Je besteedt 1-2 uur aan ontspannen peddelen langs de kust en gaat af en toe een watergrot in om die te verkennen.

Tijdens de tocht zijn we ongeveer vijf verschillende grotten ingegaan. Sommige waren enorm groot en leken eindeloos door te gaan terwijl we meer dan 50 meter naar binnen peddelden. Het lichtgevende water gloeide levendig blauw van onder de kajak terwijl we de hoge, vulkanische rotsen op de plafonds onderzochten. Het hoogtepunt voor mij was dat Sherlock (zijn hond) eigenlijk de hele tocht op mijn schouder zat! We stopten bij Zimbralinho Beach en bezochten zelfs een grot bij Ilhéu da Cal, het kleine eilandje bij Porto Santo.

  • Als je de kajaktour wilt boeken bij Porto Santo Destination Tours laat ik hier de link achter: Bekijk de tour [Hier]

Morenos - Zonsondergang uitzichtpunt

Het uitkijkpunt voor de zonsondergang van Morenos is een beetje vreemd. Het belangrijkste uitkijkpunt in de buurt is Ponta da Canaveira en het heeft hekken, een platform en is heel duidelijk een uitkijkpunt. Morenos had echter niet echt een mooie plek langs de kust en was gewoon een klifrand. Het uitzicht was nog steeds geweldig en je kon perfect naar Ilhéu de Ferro kijken. Wij vonden wel een kleine getijden plas op de klifrand, waar ik rondhing in afwachting van de zonsondergang. Toen de zon onderging, stond ik klaar met mijn telelens om een foto te maken van de vuurtoren op Ilhéu de Ferro, het kleine eilandje vlak voor de plek waar de zon ondergaat.

Pico de Baixo wandeling op het eiland Porto Santo

PICO DE BAIXO (1)De Pico de Baixo is een 209 meter hoge, steile berg aan de oostkant van het eiland Porto Santo. Het is geen officiële wandelroute, maar het is een van de beste uitzichten op de zonsopgang op het eiland en een leuke klim met wat schetsmatig klauteren en wat zandduinen glijden. Dit is een avontuur voor wie bereid is een beetje vuil te worden, misschien een paar schrammen op te lopen en de berghelling op te klauteren.

Strand Calhau da Serra

Calhau da Serra is het strand waar u naartoe gaat als u de toeristen in het zuiden wilt ontvluchten en wilt genieten van de natuur. Het is een rotsachtig strand, dus verwacht niet het poederige zand van het zuiden, maar wat je wel krijgt is vredige eenzaamheid op een prachtig plekje aan de noordoostkust van het eiland Porto Santo.

Wij bezochten dit strand na de wandeling van Vereda Pico Branco en Terra Chã en genoot van het hele strand voor onszelf. Er zijn enkele ongelooflijke rotsformaties langs deze kustlijn en er kan ook goed gesnorkeld worden. Om bij dit strand te komen verlaat je gewoon de hoofdweg die rond het eiland loopt en loop of fiets je over de onverharde weg. Het was niet super duidelijk vanaf de hoofdweg, maar het is maar een paar honderd meter lopen.

Scuba Duiken Porto Santo

Wij vetrokken met Rhea Dive om een van de scheepswrakken in de buurt van het eiland te bekijken. Er zijn een paar scheepswrakken en zelfs een onderzee bootwrak en een paar gave grotduiken op Porto Santo Island. Je kunt er twee of drie volle dagen duiken en veel verschillende actie zien.

Wij doken in het Cordeca-wrak, een enorm gezonken schip. Je kunt het hele schip doorkijken, dat nu is overgenomen door vissen en zeeleven, hoewel de kanonnen en de kapiteinshut nog intact zijn. Het was veel groter dan ik had verwacht en een geweldige ervaring.

Miradouro Das Flores - uitzichpunt

Miradouro Das FloresToen wij er waren, kwamen we ongeveer een half uur voor zonsondergang aan bij Miradouro Flores, wat een perfecte timing was. De kliffen glommen en we konden het uitzicht in ons opnemen voordat de zon haar nachtelijke show zou opvoeren. Bij het uitkijkpunt is een mooie houten reling over de hele omtrek met verschillende niveaus. Het is een perfecte plek waar je naartoe kunt rijden voor de zonsondergang. Je hebt uitzicht over het eiland naar het oosten en natuurlijk een direct uitzicht op de zonsondergang in het westen.

Op de avond dat wij er waren, woedde er een storm vlak voor de zon, die voor waanzinnige lichtstralen door de wolken zorgde. In de andere richting werden de wolken aaneengeregen door de wind, waardoor formaties ontstonden die ik nog nooit eerder had gezien!

Pico Do Maçarico wandeling

De Pico do Maçarico wandeling op het eiland Porto Santo is een geweldige piek voor zowel zonsopgang als zonsondergang met panoramisch uitzicht over het hele eiland. De route is kort maar zeer steil over het ruwe pad omhoog. Er is geen officieel pad, maar u vindt een uitgesleten pad dat het gemakkelijk maakt om de top te bereiken, waar u een groot wit kruis vindt dat uitkijkt over de oceaan en het hele eiland Porto Santo.

Ilhéu de Cima

Porto Santo Ilhéu de CimaIlhéu de Cima is een klein eiland in de buurt van de zuidoostelijke hoek van Porto Santo. Bovenop de ruige kliffen ligt een plateau waar een kleine vuurtoren staat. Het is mogelijk om naar de top van het eiland te wandelen, maar dan moet u eerst een boottocht naar het eiland maken, wat bij sommige tours mogelijk is. Anders kunt u genieten van het uitzicht op Ilhéu de Cima vanaf verschillende wandelingen aan de oostkant van het eiland.

Porto dos Frades Tidal zwembaden

Porto dos Frades is een ongerept gebied met kristalhelder water en een ruige kustlijn, met enkele goed beschermde natuurlijke zwembaden. Dit maakt het een perfecte snorkelplek zonder veel golven. Veel zeedieren houden van het ondiepe water en de bescherming van de rif muur en noemen het daarom hun thuis. Wij bezochten  deze plek als onderdeel van onze snorkeltour.

De vulkanische rotsen onder het oppervlak vormen een perfecte schuilplaats voor een octopus of een murene, maar ook voor veel vissen en andere dieren. Binnen zo’n klein gebied zagen we zoveel verschillende beestjes en zeedieren, zelfs meer dan tijdens een hele duik die ik maakte op een van de topduikplekken in Porto Santo. De murene was waarschijnlijk het hoogtepunt van de trip toen hij uit zijn hol kwam om ons te laten weten dat dit zijn territorium is.

Het strand Fontinha (Pier)

porto santo madeiraEen van de meest iconische stranden van het eiland Porto Santo is Fontinha Beach vanwege de prominente pier die zich uitstrekt vanaf de kust. Dit gebied van Porto Santo is een centrum voor cafés, restaurants en kleine winkeltjes, dus er is altijd veel actie. Veel plaatselijke bewoners hangen hier rond en veel jonge kinderen springen graag van de pier, die slechts een paar meter hoog is.

Hoofd strand Praia Porto Santo

Porto santoWe kunnen waarschijnlijk niet veel verder gaan in deze blog voor Porto Santo zonder de belangrijkste strand te noemen. Praia Porto Santo is een klassieker. Op een goede, heldere dag heb je ongelooflijk kristalhelder water als aanvulling op het ongelooflijk fijne zand. Het lijkt meer op poeder dan op korrelig zand. Je zult het begrijpen zodra je het onder je voeten voelt.

Er zijn veel plekken langs Praia Porto Santo waar u parasols en ligbedden kunt huren. Vele zijn verbonden aan een hotel, maar u kunt er ook gewoon een huren. Omdat het zand zo zacht is, is het heerlijk om gewoon de handdoek neer te leggen en te genieten van de natuurlijke, gratis zonnebank.

 

Het is meer dan 8 kilometer lang, dus perfect voor een ochtendwandeling waarbij je de zonsopgang kunt zien. Afhankelijk van de deining kunnen er enkele golven zijn die klein genoeg zijn voor body surfing, maar meestal is het vrij rustig, goed om te zwemmen, en een verfrissende duik na het werken aan je kleurtje op het strand.

Porto Santo

Privé Snorkel tour op het eiland Porto Santo

Wij deden de privé snorkeltour met dezelfde gids als van onze kajaktour. De snorkeltour is aan de andere kant van het eiland bij Porto dos Frades. Porto dos Frades is een ongerept gebied met kristalhelder water en een ruige kustlijn, met enkele goed beschermde getijdenpoelen. Dit maakt het een perfecte snorkelplek zonder veel golven. Veel zeedieren houden van het ondiepe water en de bescherming van de rifmuur en noemen het daarom hun thuis.

Miradouro da Portela (Portela uitzichtpunt)

Porto SantoHet Miradouro da Portela (Portela Viewpoint) is een van de populairste uitzichtpunten op het eiland Porto Santo. Portela Viewpoint heeft uitzicht op het 9 kilometer lange zandstrand in het westen en alle scherpe, vulkanische pieken in het oosten. Het is bereikbaar met de auto, maar als je bent zoals ik, ga dan de uitdaging aan en rijd op de fiets naar de top!

Als er één uitkijkpunt is dat de meeste mensen op Porto Santo bezoeken, dan is het wel dit. Het heeft een geweldig uitzicht over het hele eiland, maar je kunt er ook met je auto recht de heuvel op rijden, wat waarschijnlijk de reden is waarom het zo populair is. De andere attractie op het uitkijkpunt zijn de historische windmolens, die bovenop de heuvel bewaard zijn gebleven.

Strand Penedo Beach/Marina

Als u op zoek bent naar een klassiek zandstrand voor een lekker dagje zwemmen en zonnen, maar geen zin hebt in de drukte, moet u Penedo Beach proberen. Het ligt vlak naast de jachthaven en de haven waar de veerboot u afzette toen u aankwam. In tegenstelling tot veel havens in de wereld zijn de stranden in de buurt ongerept gebleven en met een paar parasols opgezet is het een aardig strand voor een ontspannen dag.

Strand Praia Do Furado & Poio Das Mulheres

Deze twee kleine stranden zijn wat meer afgelegen en altijd erg leeg. Het is een kleine tocht langs de kust om ze te bereiken, maar ze staan garant voor wat sociaal isolement en kristalhelder water. Als u vanaf Porto dos Frades verder gaat langs de kust naar het noorden, komt u bij deze twee prachtige plekjes.

Hotels in Porto Santo

Porto Santo heeft een mooi aanbod aan hotels en resorts, waarvan de meeste een 3- of 4-sterrenclassificatie hebben. Er zijn ook veel mogelijkheden als je op zoek bent naar een 5-sterrenclassificatie. De meeste hotels liggen op loopafstand van het stadscentrum en bezienswaardigheden, en hebben een zwembad. Lees onderaan de pagina ook over de beste vakantieaanbieders op het eiland Madeira en Porto Santo: Bekijk hieronder de hotels in Porto Santo: 

Booking.com

Accommodatie in Porto Santo

Omdat het vinden van een hotel, resort of vakantiehuis ook niet altijd even makkelijk is. Hebben wij op MagischMadeira.nl in ieder geval de vertrouwde partners (zie hieronder) die altijd beschikken over de juiste en leukste verblijven. Bekijk de pagina’s of website van de partners voor meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *